Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Τι είναι σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Γιατί είναι τόσο αδηφάγο;

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Ο χορός των σκουπιδιών

Με αυτήν την διαμαρτυρία στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα θέλαμε να εξωτερικεύσουμε στους ιθύνοντες και στον απλό κόσμο της πόλης μας την αγωνία μας για το πρόβλημα των σκουπιδιών και τον Ταΰγετο. Πετάμε τα σκουπίδια μας κάμποσα χρόνια εκεί, ακόμη και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, σε ένα χώρο ακατάλληλο, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει πάλι φωτιά. Ξέρουμε όλοι μας ότι μια μέρα αυτά θα επιστρέψουν στο πιάτο μας. Τα στραγγίδια της Μαραθόλακκας έχουν φτάσει ήδη στην κοίτη του Νέδοντα και καταλήγουν στη θάλασσα. Η Δημοτική Αρχή αντί να σκύψει με ευαισθησία στο πρόβλημα από την πρώτη κιόλας μέρα φέρνει αντιμέτωπους τους κατοίκους του Ασπροχώματος και του Καρβελίου και στρέφει τους καλαματιανούς εναντίον και των δύο. Σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Καλαμάτας κινείται με ασφαλιστικά μέτρα έτσι ώστε να ανοίξει η παράνομη χωματερή της Μαραθόλακκας με σκοπό να συνεχιστεί η αυθαιρεσία στον Ταΰγετο ενώ διάφορες ιδιωτικές εταιρίες "διαχείρισης" των σκουπιδιών καραδοκούν στην γωνία με σκοπό το κέρδος.
Θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών οριστικά, με σεβασμό στη φύση και τους ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε την συνέχιση της καταστροφής του Ταϋγέτου. Ας κινητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες της Καλαμάτας και ας απαιτήσουμε την οριστική λύση του προβλήματος ΤΩΡΑ.
Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Ενάντια Στα Νέα Μέτρα (Συνέλευση κάθε Τρίτη στις 9:00 ΜΜ στο χώρο του πατινάζ, στο πάρκο του ΟΣΕ)

Διαμαρτυρία Πολιτών στο Γραφείο της Νάντιας Γιαννακοπούλου την ημέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου

Τετάρτη, 7/7/2010. Το ασφαλιστικό ψηφίζεται στη βουλή. Πολίτες της Καλαμάτας, εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματίων, των ωρομισθίων καθηγητών, της ανοιχτής συνέλευσης αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα και νεολέοι, πηγαίνουν στο γραφείο της βουλευτή Μεσσηνίας Νάντιας Γιαννακοπούλου με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα στη βουλευτή να μη ψηφίσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα.

Εκδήλωση της "Ανοιχτής Συνέλευσης Αγώνα Ενάντια στα Νέα Μέτρα" με θέμα την κρίση.

Η εκδήλωση με θέμα την κρίση, τα νέα μέτρα και μια μάχιμη απάντηση, οργανώθηκε από την "Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Ενάντια Στα Νέα Μέτρα" την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010, στην Καλαμάτα, στο πάρκο σιδηροδρόμων. Μίλησαν οι:
Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος, Δέσποινα Κουτσούμπα, συνδικαλίστρια και μέλος της πρωτοβουλίας α' βάθμιων σωματείων Αθήνας και ο Πέτρος Ρινάλδος - Ρυλμόν, οικονομολόγος, συνεργάτης ΙΝΕ - ΓΣΕΕ.

Διαμαρτυρία Αδιορίστων Εκπαιδευτικών στη σύνοδο των πρυτάνεων των ΤΕΙ



Για άλλη μια φορά η εντολοδόχος Υπουργός «παιδείας», κα. Άννα Διαμαντοπούλου, απέφυγε να έρθει σε επαφή με τον αγωνιζόμενο κόσμο της εκπαίδευσης.

Σε προγραμματισμένη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ που έγινε στον ιδιωτικό χώρο του ξενοδοχείου «Ακτή Ταΰγετος resort» (γιατί δε διάλεξαν άραγε το χώρο του ΤΕΙ Καλαμάτας και προτίμησαν να χρεώσουν τον Ελληνικό λαό για τις συνόδους-φιέστες τους και για τους φρουρούς τους;) η υπουργός προτίμησε την πλαϊνή πόρτα και φοβήθηκε ακόμη και να αντικρίσει εκπαιδευτικούς μεταξύ των οποίων και ωρομισθίους των 300€ που έχουν να πληρωθούν ένα χρόνο. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο έωλη, απονομιμοποιημένη και καταδικασμένη είναι αυτή η «κυρίαρχη» πολιτική για την παιδεία και την κοινωνία. Πριν από μόλις λίγους μήνες το ΠΑΣΟΚ υποσχόταν προεκλογικά την αναβάθμιση της παιδείας, αφού «λεφτά υπήρχαν». Σήμερα η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλά ακόμα για αναβάθμιση την ώρα που οδηγεί το σχολείο στην υποβάθμιση. Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Η κα. Διαμαντοπούλου με αυταρχικές εγκυκλίους και νόμους που δεν έχουν καμιά συναίνεση από τον κόσμο της εκπαίδευσης φέρνει το «νέο σχολείο» της αδιοριστίας, του αυταρχισμού, των 30 μαθητών ανά τμήμα που θα εκπαιδεύσει το αυριανό υπηρετικό προσωπικό της εξουσίας. Εκεί οδηγούν τα νέα αναλυτικά προγράμματα, η εργασιακή ανασφάλεια, η ανεργία στην οποία μας καταδικάζει ο νέος αντιεκπαιδευτικός πολυνόμος. Εκεί οδηγεί ο διαφαινόμενος εργασιακός μεσαίωνας των νέων κυβερνητικών μέτρων. Η κυβέρνηση θέλει τους εκπαιδευτικούς αναξιοπρεπείς, με γελοίες, τριτοκοσμικές αμοιβές με ελαστικές σχέσεις εργασίας, έκθετους στη βουλιμία του κεφαλαίου και της «αγοράς» εργασίας, όμηρους σε μια διαδικασία μόνιμου ανταγωνισμού και ανασφάλειας μέσα από διαρκή φίλτρα απόρριψης. Η αναγκαία αντίσταση δεν είναι καθήκον μόνο των αδιόριστων εκπαιδευτικών, που η ηγεσία του Υπουργείου αποκαλεί χωρίς ντροπή «συντεχνία», αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό, γονέα, μαθητή, φοιτητή και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να συνειδητοποιήσει τη βαρβαρότητα των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων, να στηρίξει ενεργά τους αγώνες του επόμενου διαστήματος.
  • Να αποσυρθεί ο πολυνόμος έκτρωμα. 
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο σχολείο. 
  • Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών 
  • Όχι στους 30 μαθητές ανά τάξη -- ολιγομελή τμήματα. 
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία 
  • Ενιαία, δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία -- όχι προσαρμοσμένη στην αγορά της κάθε περιοχής

ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΕ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών Παράρτημα Καλαμάτας