Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Τα διόδια δεν είναι πρόβλημα «τοπικό». Είναι μέγα σκάνδαλο γιατί:
Μας ζητάνε να πληρώσουμε πανάκριβα διόδια για δρόμους που έχουμε ήδη χρυσοπληρώσει με τη φορολογία και τα ως τώρα διόδια και που το κράτος θα έπρεπε να κατασκευάσει και να μας παρέχει δωρεάν. Μας περνάνε για ηλίθιους (δίνουν τρεις μέρες πριν τις εκλογές σε κυκλοφορία το δρόμο και βάζουν νέα διόδια, ενώ αυξάνουν τα παλιά μια εβδομάδα μετά).
Οι κυβερνώντες (προηγούμενοι και τωρινοί) χάρισαν τους εθνικούς δρόμους σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες με συμβάσεις που τους επιτρέπουν να αυξάνουν τους σταθμούς διοδίων και τα κόμιστρα όπου και όσο θέλουν. Οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν το ελεύθερο να κλέβουν το εισόδημα των εργαζομένων την ώρα που μισθοί και συντάξεις μειώνονται δραματικά.
Πληρώνουμε προκαταβολικά για έργα που δεν έχουν καν ξεκινήσει. Πληρώνουμε διόδια σε δρόμους-καρμανιόλες, όπως η «εθνική οδός» Κορίνθου-Πατρών. Καλύπτουμε από την τσέπη μας τις υπερτιμολογήσεις των μεγαλοεργολάβων και της κρατικής διαπλοκής. Χρηματοδοτούμε τους ιδιώτες για έργα πληρωμένα κατά το μεγαλύτερο μέρος από τον κρατικό και κοινοτικό προϋπολογισμό, όπως τα μέχρι τώρα παραδομένα τμήματα μέχρι την Μεγαλόπολη.
Με τις συμβάσεις παραχώρησης, ιδιωτικοποιούν τους εθνικούς δρόμους και καταστρατηγούν το βασικό κοινωνικό δικαίωμα της μετακίνησης. Απομονώνουν οικονομικά και κοινωνικά ολόκληρες περιοχές και ρυπαίνουν το περιβάλλον αυξάνοντας τη συγκέντρωση καυσαερίων.
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ!
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Κυριακής 28 Νοέμβρη. Θα συγκεντρωθούμε στις 14:30 το μεσημέρι στην πλατεία Όθωνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου