Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

44 μέρες κράτησε η απεργία πείνας των 300 μεταναστών.

44 μέρες ανυποχώρητος αγώνας αξιοπρέπειας και διεκδίκησης του αυτονόητου. Να τους μεταχειριστούν ανθρώπινα. Να πάψουν να είναι οι <<χωρίς χαρτιά>> παραπεταμένοι στις ανθρώπινες χωματερές που η Ε.Ε. έχει φτιάξει στη χώρα μας, και από τις οποίες θα τους ανασέρνει όποιος θέλει, από τις μεγάλες κατασκευαστικές έως του μικρονοικοκυραίους, και όποτε θέλει ανάλογα με τις ανάγκες για πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.

Με την αποφασιστική τους στάση οι << αόρατοι >> επέβαλαν να γίνουν ορατοί εξαναγκάζοντας όλο το σύστημα εξουσίας αλλά και κάθε άτομο ξεχωριστά να πάρει θέση, να πάψει να κάνει πως δεν ξέρει και να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που μπήκαν θέτοντας το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις.

Είναι η < πολιτισμένη> δύση, το κεφάλαιο , η Ε.Ε. , το ΝΑΤΟ που με την εκμετάλευση, τους πολέμους, τους βομβαρδισμούς , τις δικτατορίες , κ.λ.π . δημιουργούν αυτό το εκρηκτικό μείγμα φτώχειας και καταπίεσης που ωθεί μεγάλες μάζες κατατρεγμένων να μεταναστεύουν, και η χώρα μας έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης σε αυτό.

Το κράτος τους αρνείται το στοιχειώδες : Να ζουν νόμιμα στη χώρα που κατοικούν και δουλεύουν τόσα χρόνια, χωρίς τη διαρκεί απειλή της σύληψης, χωρίς το φόβο της απέλασης, χωρίς ανασφάλιστα , πάμφθηνα και αρκετές φορές απλήρωτα μεροκάματα. Να ζουν ως άνθρωποι και όχι ως απρόσωποι αριθμοί.

<< στις νάρκες του Έβρου, στον πάτο του αιγαίου, βρίσκεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου >> Αυτό το πετυχημένο σύνθημα συνοψίζει τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων. Ευρώπη φρούριο με το Δουβλίνο 1 , απροσπέλαστο για κάθε δυστυχισμένο, ορθάνοιχτο όμως για την κίνηση κεφαλαίων , εμπορευμάτων, και φτηνού εργατικού δυναμικού . Απαγόρευση μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν με το Δουβλίνο 2 και υποχρεωτική παραμονή ή επαναπροωθησή τους στην πρώτη χώρα εισόδου, με αποτέλεσμα , σε συνδυασμό και με την απαράδεκτη τακτική μη χορήγησης ασύλου, χιλιάδες μετανάστες που έχουν προορισμό άλλες χώρες να έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα οξύνοντας το ζήτημα.

Συνεχής πόλεμος ενάντια στους μετανάστες, ανοιχτός και βίαιος : Από τα καθημερινά μπλόκα, τις απελάσεις, τους ξυλοδαρμούς, τις επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέχρι τις διακηρύξεις για το τείχος στον Έβρο και τη στρατιωτική παρουσία της Frontex στο Αιγαίο και τα σύνορα.

Και σαν απαραίτητο συμπλήρωμα << βγήκε για σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο , αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό >> , κατά το γνωστό στίχο, και συνεπικουρούμενοι από τα παπαγαλάκια των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης , << ψάχνουν >> τους υπεύθυνους μέσα στις τάξεις των << κολασμένων της γης >>. Οι μετανάστες θεωρούνται ο εχθρός και ο υπαίτιος για όλα τα κακά . Την ανεργεία, τη φτώχεια , τις απολύσεις , τη διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους, την εγκληματικότητα κ.λ.π. Αυτός ο φασιστικός οχετός δεν πρέπει να δηλητηριάζει τις σκέψεις μας και τη δράση μας. Οι Έλληνες εργαζόμενοι, με παππούδες πρόσφυγες, γονείς μετανάστες , και παιδία πιθανά μετανάστες, κατανοούν το δράμα και την απελπισία ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.

ΟΧΙ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ FRONTEX ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση

Εκδήλωση- συζήτηση για το μεταναστευτικό ζήτημα τη Δευτέρα 21 / 3 στις 8 στο χώρο της ανοιχτής συνέλευσης, Άγιου Παντελεήμονα 13, παλιά αγορά. Ομιλητής : Γιώτης πέτρος. Μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης .

Αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα της εξουσίας- οργανώνουμε τη ζωή μας . Ανοιχτή συνέλευση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου