Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Ανοίγουμε τα διόδια. Πανελλήνια κινητοποίηση 9/1/2011

Την Κυριακή 9/1/2011 υπάρχει πανελλήνια κινητοποίηση για άνοιγμα των Διοδίων. Οι Μεσσήνιοι θα συμμετέχουμε στο άνοιγμα των διοδίων της Ασέας, στις 3 το απόγευμα. Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος, μπορούν να συναντηθούν στο πάρκινγκ της Νομαρχίας Μεσσηνίας γύρω στις 1:45 το μεσημέρι για να ανεβούμε όλοι μαζί στην Ασέα. Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τα διόδια που θα γίνουν αύριο είναι:

Μάλγαρα στις 3.00 μμ

Λεπτοκαρυά στις 3.00 μμ

Τρίκαλα θα γίνει προσυγκέντρωση στη 1:30 την Κυριακή απέναντι στη Νομαρχία και μετά θα πάνε τα μέλη του τοπικού συντονιστικού και όλοιόσοι θέλουν στα διόδια του Μακρυχωρίου στη Λάρισα.

Μακρυχώρι στις 3.00 μμ

Μοσχοχωρίου στις 12.00

Βοιωτία άνοιγμα διοδίων θα γίνει στο 90ο χλμ της Ε.Ο. στις 3.00μμ (προσυγκέντρωση στο
Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στις 14.00)

Φθιώτιδα άνοιγμα διοδίων θα γίνει στα διόδια της Πελασγίας στις 3.00μμ (προσυγκέντρωση 2:15 στην Έκθεση Λαμίας), στο Μώλο και στην Τραγάνα στις 4.00 μμ

Αφίδνες στις 3.00 μμ

Αττικη Οδο Το ραντεβού για τους Αθηναίους είναι Κυριακή 2:15 μμ στην Πλατεία Καραϊσκάκη(λεωφορείο) ή 3:00 μμ κατευθείαν στα διόδια εισόδου στην Αττική Οδό στην Ελευσίνα

Ρίο στις 12.00

Ασεα στις 3.00 μμ

Νεστανη στις 3.00 μμ

Σπαθοβουνι στις 3.00 μμ

Δροσοχώρι στις 3.00 μμ στον-μη λειτουργούντα ακόμα...σταθμό διοδίων μας, που χωρίζει τον ΔΗΜΟ Ιωαννιτών περίπου στη μέση!

Πολύμυλου Κοζάνης στις 4 μμ

Δεν παραχωρούμε τους δημόσιους δρόμους – Διεκδικούμε ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση για όλους τους πολίτες

Ακολουθεί το κείμενο που θα μοιραστεί στους οδηγούς:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

στις 3 μ.μ. ανοίγουμε όλους τους σταθμούς των διοδίων

Φίλοι οδηγοί,

Νέες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων ανακοίνωσαν οι ιδιωτικές εταιρείες μετά τις τρομακτικές αυξήσεις κατά 133% που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες αυξάνονται και το δίκτυο του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο κλείνει. Αποτελεί πρόκληση στη σημερινή οικονομική συγκυρία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση ακόμα και των ειδών πρώτης ανάγκης, οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των διοδίων αποτελούν «χαράτσι» δίχως προηγούμενο.

Οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράττουν χρήματα για κατασκευή δρόμων οι οποίοι έχουν ήδη πληρωθεί πολλαπλάσιες φορές από τους φορολογούμενους μέσω των πανάκριβων τελών κυκλοφορίας, της άγριας φορολόγησης στα καύσιμα καθώς και μέσω των τελών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων.

Αγωνιζόμαστε για τη κατάργηση των ληστρικών αποικιοκρατικού τύπου Συμβάσεων που παραχωρούν τους δρόμους στο αδηφάγο πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο.

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι εθνικοί δρόμοι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους τοπικούς κοινωνικούς Φορείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά ενάντια στην επιβολή διοδίων, υπερασπίζοντας τους δρόμους ως ελεύθερο, κοινωνικό αγαθό, ενάντια στις «αποικιακού τύπου συμβάσεις» που το Ελληνικό Δημόσιο υπογράφει με ιδιωτικές εταιρείες αρνούμενοι να πληρώσουν.

Η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες- μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται...

Ως εδώ!

Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια συμμετέχει στην πανελλαδική αντίδραση που γίνεται σήμερα Κυριακή σε όλη την Ελλάδα, απ’ όλες τις επιτροπές ενάντια στα διόδια.

Καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της Πελοποννήσου την Κυριακή 9/1/2011 στις 3 μ.μ. να ανοίξουμε τα διόδια σε όλους τους σταθμούς του αυτοκινητόδρομου από την Ασέα μέχρι την Κόρινθο.

Οι πολίτες και οι φορείς της Μεσσηνίας ανοίγουν τα διόδια της Ασέας. Οι Αρκάδες και οι Λάκωνες τα διόδια της Νεστάνης και οι Κορίνθιοι και οι Αργολιδείς τα διόδια του Σπαθοβουνίου.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ. ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ.

Φίλοι οδηγοί,

Το διαρκώς διογκούμενο πανελλαδικό κίνημα κατά των διοδίων έχει τρομοκρατήσει την κυβέρνηση και τις πολυεθνικές εταιρείες που εισπράττουν το χαράτσι. Τις τελευταίες ημέρες έχουν επιστρατεύσει κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους πολίτες που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και υπερασπίζονται το συνταγματικό τους δικαίωμα να διακινούνται ελεύθερα μέσα στη χώρα.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Η άρνησή μας να πληρώσουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας δεν συνιστά ποινικό αδίκημα ούτε παράβαση του Κ.Ο.Κ. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.

Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει το δικαίωμα της ελευθερίας μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους.

Το δικαίωμα αυτό προστατεύεται απόλυτα από το άρθρο 7 του Συντάγματος.

Φωτογράφηση του αριθμού κυκλοφορίας μπορεί να γίνει μόνο όταν ο σταθμός λειτουργεί χωρίς μπάρες (Ν. 3535 άρθ. 3)

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΣ Ή ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΑΡΤΙ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ – ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου