Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση για τα διόδια

Την Πέμπτη 3/2/2011 στις 7:00 το απόγευμα θα γίνει στο εργατικό κέντρο Καλαμάτας συνάντηση για την οργάνωση του μεσσηνιακού συντονιστικού για τα διόδια. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Την ώρα που στέλνουν τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία, ανακοινώνουν αυξήσεις φωτιά στα διόδια και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιστέκονται.

Το θράσος της κυβέρνησης και των εργολάβων δεν έχει όρια: Δεν φτάνει που έχουν διαλύσει μισθούς - συντάξεις, απελευθέρωσαν τις απολύσεις, διέλυσαν το ασφαλιστικό και μας οδηγούν σε «χρεοκοπία». Τώρα ζητούν να πληρώνουμε χαράτσι για τους δρόμους για τους οποίους εμείς οι εργαζόμενοι πληρώσαμε αμύθητα ποσά.

Καταγγέλλουμε το προκλητικό ξεπούλημα των εθνικών δρόμων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η ευθύνη της νέας και της προηγούμενης κυβέρνησης που ψήφισαν τις συμβάσεις παραχώρησης είναι τεράστια για τη ληστρική συμπεριφορά των εργολάβων σε βάρος του λαού.

Απαιτούμε την κατάργηση των αποικιακού τύπου συμβάσεων που επιτρέπουν στις εταιρείες να τοποθετούν διόδια, μετωπικά και πλευρικά, όπου και όσα θέλουν, αδιαφορώντας για το υψηλό κόστος, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τα συγκοινωνιακά προβλήματα που δημιουργούνται.

Αντιδρούμε γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, που έχουμε χρυσοπληρώσει την Εθνική οδό, από τη φορολογία, τα τέλη κυκλοφορίας , τα τέλη στα καύσιμα και τα διόδια τόσων χρόνων, καλούμαστε πάλι να πληρώσουμε τα έργα που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει και να συντηρεί δωρεάν για όλους.

Το ήδη υποβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων πέφτει ακόμα χαμηλότερα από τα νέα διόδια. Τα διόδια πλήττουν όχι μόνο τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και όλους τους εργαζόμενους που αναγκαστικά χρησιμοποιούν την εθνική οδό.

Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να μας βάζουν μπάρες και να εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση και κυκλοφορία μας στους δημόσιους δρόμους μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό, ελεύθερο για χρήση από όλους. Αρνούμαστε το ξεπούλημα, την κατοχή και εκμετάλλευση δημόσιων χώρων από το κατασκευαστικό κεφάλαιο.

Τώρα ήρθε η ώρα να πούμε «δεν πληρώνω!». Καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν την προσπάθεια για γκρέμισμα των διοδίων και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η τρόικα. Συμμετέχουμε στα ανοίγματα όλων των σταθμών διοδίων και συντονιζόμαστε με το κίνημα κατάργησης διοδίων σε όλη την Ελλάδα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ– ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

- Άρθρο 5: Καθένας έχει το δικαίωμα να … συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.

(§3). Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη μετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα… (§4).

- Άρθρο 6: Κανένας δεν συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα, που πρέπει να επιδοθεί τη στιγμή που γίνεται η σύλληψη ή η προφυλάκιση. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα
εγκλήματα (§1).

- Άρθρο 7: Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο… (§1).

- Άρθρο 11: Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα (§1).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

1.Φτάνουμε με το αυτοκίνητο μας μπροστά στην μπάρα – Δεν ανοίγουμε συζήτηση με τον υπάλληλο.
2. Κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο μας.
3. Σπρώχνουμε την μπάρα προς τα εμπρός σαν να ανοίγουμε μία πόρτα και όχι προς τα πάνω.
4. Η μπάρα πηγαίνει προς το πλάι και δεν παθαίνει καμιά φθορά
5. Ακούγεται ένας ήχος σειρήνας που δεν του δίνουμε καμιά σημασία
6. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας και συνεχίζουμε τον δρόμο μας.

Στην όλη διαδικασία (άρνησης πληρωμής) δεν επιτρέπεται να επέμβει ούτε η Αστυνομία (αφού δεν κάνουμε καμία παράβαση του Κ.Ο.Κ.) , ούτε η Εφορία (μια που η άρνηση πληρωμής είναι διαφορά μεταξύ ιδιωτών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου