Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

HAPPY REBIRTHDAY: Αναδρομική έκθεση αφίσας ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση

Το ΚΕ.Θ.Ε.Α. Καλαμάτας (ΚΕΘΕΑ Κύτταρο) διοργανώνει έκθεση αφίσας με θέμα Happy Rebirthday! 90 αφίσες, 3 δεκαετίες απεξάρτηση. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει ομιλία με θέμα "Απεξάρτηση & Κοινωνική Επανένταξη". 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας του το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ του Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων φιλοξενεί αναδρομική έκθεση αφίσας υπό τον τίτλο “Happy Rebirthday” με θέμα τα ναρκωτικά και την απεξάρτηση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο (Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή), από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου.


Παρουσιάζονται ενενήντα αφίσες τριών δεκαετιών, από την εποχή που η ΙΘΑΚΗ, η πρώτη θεραπευτική κοινότητα, άνοιγε το δρόμο για την απεξάρτηση των χρηστών παράνομων ουσιών στην Ελλάδα, μέχρι τη σημερινή εποχή της εξάρτησης από το Διαδίκτυο. Οι αφίσες είναι φιλοτεχνημένες από σκιτσογράφους, εικαστικούς, γραφίστες, φοιτητές, εθελοντές, αποδέκτες των υπηρεσιών και το ατελιέ του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ.

Η έκθεση αναδεικνύει διάφορες όψεις του προβλήματος της εξάρτησης αλλά και των προσπαθειών για την αντιμετώπισή του. Αποτυπώνει επίσης την ανοικτή και αμφίδρομη σχέση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης με την κοινωνία μέσα από τις κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τους, αλλά και την υποστήριξη της κοινωνίας προς το έργο των προγραμμάτων.

Οι αφίσες της έκθεσης αποτελούν το υλικό εικονογράφησης του ετήσιου ημερολογίου του ΚΕΘΕΑ για το 2011, το οποίο τυπώνεται στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ, την παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση στα μέλη των προγραμμάτων και στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ. Το ημερολόγιο θα διατίθεται προς πώληση στο χώρο της έκθεσης.

Εγκαίνια έκθεσης: 22 Φεβρουαρίου 2011,

Ομιλία με θέμα: «Απεξάρτηση & Κοινωνική Επανένταξη:

Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ».

Ώρα έναρξης 18:30.

Χώρος: Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» (Αριστομένους 35)

Διάρκεια: 22 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου

Ώρες λειτουργίας:

Πρωινά Δευτέρα-Σάββατο 08:00 – 14:15

Απογεύματα Δευτέρα - Σάββατο 16:00 – 22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η αίθουσα της έκθεσης είναι ευγενική παραχώρηση του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου